Borgmästarkroki med Bo Frank på distans

Med anledning av frågan; vad händer med kommunens borgmästarporträtt nu när all konst flyttas ifrån kommunhuset har vi bjudit in Växjös borgmästare Bo Frank till konsthallen.

Bild på Bo Frank

Borgmästarkroki på distans

Teckna eller måla av Växjös borgmästare Bo Frank! Med anledning av frågan; vad händer med kommunens borgmästarporträtt nu när all konst flyttas ifrån kommunhuset skulle vi ha bjudit in Växjös borgmästare Bo Frank att stå krokimodell i konsthallen. Med anledning av coronaviruset är ni nu alla istället välkomna att teckna eller måla vår nuvarande borgmästare på distans. Det är fritt fram att måla så som du ser honom. Nidbilder, fake-leenden, hjältebild eller äkta diskbänksrealism. Nu har du chansen att skaka om en riktigt hederlig gammal måleritradition. Och om du vill så publicerar vi just ditt porträtt i våra digitala kanaler.

Så här gör du

Ladda ner och skriv ut bilden nedan eller kom in till konsthallen och hämta ett borgmästar-kit med fotoutskrift och enklare pannå. Färg och annat fixar du själv. Skicka en högupplöst bild på ditt verk till konsthall@vaxjo.se alternativt lämna in det till konsthallen under vår öppettider. Senast 26 april vill vi ha ditt bidrag, så raska på!

OBS! Ange i mailet om vi får publicera den och om vi får publicera med namn så ange ditt namn också.

Om utställningen Ur samlingen

Växjö kommuns konstsamling består av ungefär 2300 verk. De flesta finns utplacerade i olika kommunala verksamheter, som skolor eller bibliotek, på kontor och i personalrum. Under hösten 2019 inventerades all konst i Växjös kommunhus. Det gav också tillfälle att samla verk som varit mindre synliga för allmänheten i en utställning. I utställningen Ur samlingen visas ett brett spektrum av verk som köpts in sedan 70-talet.

Som en del av inventeringen har vi även undersökt vilka verk som behöver mer omsorg och exponering än vad Växjö kommun kan ge dem. Därför kommer verk ur samlingen finnas till försäljning senare i höst på Växjö konsthall. De pengar vi får in går tillbaka in i samlingen. Här hittar du mer infomation om försäljningen.

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun
  Växjö konsthall

  Box 1222

  351 12 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag-söndag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 maj 2020