Musikriket

Musikriket är en konsertserie som vill komma nära sin publik. Tanken är att du ska kunna njuta av livemusik av hög kvalitet på den plats där du bor.

Växjö kommun genomför konsertserien tillsammans med Musik i Syd och lokala arrangörer.

Nü Fiona

10/9 kl. 18.00

Nü Fionas sound sträcker sig f rån kaffe och tjära utspillt över en gammal folksångsvinyl till en drömskt svävande finstämdhet någonstans i den djupa dalen av indie och folkpop. Med sång, gitarr, fiol, kontrabas och trummor skapar kvartetten en intim atmosfär där personliga men samtidigt allmängiltiga texter lockar tanken medan kroppen får röja till musikens språk. Den musikaliskt autodidakta låtskrivaren, gitarristen och sångerskan Izabelle Norén har ett uttryck som inte liknar något annat, då det är ett resultat av hennes liv som gatumusikant och vagabond. Tillsammans med Malte Zeberg – kontrabas, Jonathan Kabell – trummor och Tulda Nielsen – fiol och sång bildar de gruppen Nü Fiona. nufiona.com

Biljettpris: 100 kr

Förköp: Köps på Braåsgården. Förköp bokas via 0474–309 00.

Plats: Braåsgården, Braås Länk till annan webbplats.

Övrigt: Fullt tillgänglighetsanpassad lokal, hiss och toaletter.

Arrangör: Braås samhällsförening

Kontakt: Ingela Blad, ingela.blad@telia.com

Traveling John

22/10 kl. 19.00

Med melodiska plock-gitarrer, hjärt-skärande texter och underhållande mellansnack har Traveling John gjort sig känd för att beröra sin livepublik. Musiken kan beskrivas som amerikansk singer-songwriter/folk/pop och alltid med berättandet i fokus. John Dunsö a.k.a. Traveling John valde att sätta allting på paus i livet, för att ge sig ut i världen och skriva musik. Med sin gitarr och inspelningsutrustningen i sin ryggsäck åkte han omkring i Nord- och Sydamerika i tre år. Platserna och människorna han träffade blev till låtar, som han tog med sig hem till Sverige där dom spelades in och gavs ut på debutalbumet ”Traveling John”. Med sig har han musikerna Anne Marte Eggen på bas och sång samt Sofia Janninge på percussion, sång och fiol.

Biljettpris: 100 kr

Förköp: Förköps på tel: 072–035 15 09.

Plats: Tolgs föreningslokal

Övrigt: Lokalen är tillgänglig med rullstolsramp, handikapptoalett och hörslinga. Lättare förtäring i pausen.

Kontakt: Christina Jonasson, christina.jonasson@blixtmail.se

Arrangör: Kultur i Tolg

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 augusti 2021
Se och göra