Musikriket

Musikriket är en konsertserie som vill komma nära sin publik. Tanken är att du ska kunna njuta av livemusik av hög kvalitet på den plats där du bor.

Växjö kommun genomför konsertserien tillsammans med Musik i Syd och lokala arrangörer.

Under 2020 kan du se:

Per Gudmundson & Bengan Jansson, fredag den 7 februari klockan 19, Kalvsviks bygdegård
Möt två av Sveriges finaste folkmusikanter, rättviksspelmannen Per Gudmundson som i många år spelat med bland annat trion Frifot och dragspelaren Bengan Janson som spelat med alla från Kalle Moreaus till Anne Sofie von Otter via Östen med Resten. Fiol och dragspel när det är som allra bäst!

Biljetter: Biljettcentrum Växjö, 0470-416 00, www.ticketmaster.com

Arrangör: Folkmusikföreningen Valshuset


Georg Riedell & Mattias Ståhl, fredag den 25 september kl 19, Ingelstad, Näckrosen
OBS! INSTÄLLT! NYTT DATUM KOMMER.
Riedel & Ståhl är duon som får lyssnarna att glömma vem som spelar för att istället låta sig fyllas av musiken. Georg Riedel blev 2019 års vinnare av Jazzkatten som årets kompositör och han är för evigt förknippad med Astrid Lindgrens mest älskade sånger. Han är också en legendarisk jazzbasist, inte minst genom skivan ”Jazz på svenska” ihop med pianisten Jan Johansson. Tillsammans med högt meriterade Mattias Ståhl, en av Sveriges främsta utövare på vibrafon och marimba, bildas en duo på lika villkor med melodier komponerade av Riedel. Musiken beskrivs som stridslysten, rolig, tydlig och överraskande.

Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö


Kolonien, onsdag den 14 oktober klockan 19, Braåsgården

Föreställningen är inställd p.g.a. sjukdom. Den ges istället söndag den 18 oktober, kl. 14. Förbokade biljetter gäller. Frågor till: bjorn.kleinhenz@musikisyd.se

Kolonien är ett av de mest framträdande banden i den nya generationens folkmusikvåg. Trots den unga åldern firar de 10-årsjubileum och släpper dessutom sin tredje platta. Kolonien är ett familjeband med två bröder, en kusin och en granne. Som en central plats i musiken finns ett gemensamt intresse för samhället och politiken. Bandet är hett eftertraktat och turnerar oavbrutet framförallt i Norden och Nordamerika.

Biljetter: info@braasgarden.se, telefon 0474-309 00.

Arrangör: Braås samhällsförening/Braåsgården


Johannes Geworkian Hellman & Clara Guldberg Ravn, lördag den 7 november klockan 19, Tolgs föreningslokal
Den danska blockflöjtisten Clara Guldberg Ravn möter Sveriges skickligaste vevlirespelare Johannes Geworkian Hellman, i musik som överlevt från medeltidens Europa. I ett glödande samspel med virtuositet och passion möts influenser från folkmusik, tidig klassisk musik och nutida musik. Duon har mottagit priser och stipendier för sitt musicerande och turnerar regelbundet i Norden och Europa.

Biljetter säljs via www.nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangör: Folkmusikföreningen Valshuset

Samtliga lokaler är tillgänglighetsanpassade.


Marie Bergman & Lasse Englund, lördag den 28 november klockan 19, Lammhults folkets hus

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR INSTÄLLD p.g.a. restriktioner kring corona.

Sångerskan Marie Bergman har en lång karriär bakom sig, från Family Four, en framstående solokarriär, tre vinster i Melodifestivalen till att bli invald i Swedish Music Hall of Fame 2018. Lasse Englund är gitarrist och producent och har jobbat med de flesta i musik-Sverige; Zetterlund, Åkerström, Vreeswijk, Grytt, Gärdestad, Afzelius. Möt en stark och unik röst tillsammans med flyhänt gitarrspel, från ett radarpar i musiken och livet!

Arrangör: Lammhults folkets hus


Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 januari 2021
Se och göra