Sigfridsleden

Sigfridsleden ger dig en trevlig tur genom vackra Värend. Den är främst en vandringsled, men den fungerar även för mountainbike, om du visar stor hänsyn mot vandrare.

Sigfridsleden är en del av nätverket av vandringsleder genom Småland. Historiskt var den en liten del av pilgrimsleder från Spanien till Nidarosdomen i Trondheim.

Leden är cirka 88 km lång med en 14 km lång markerad anslutning via smalspåret till Evedal och Domkyrkan i Växjö. Leden ansluter i Asa till Höglandsleden och i Knapelid finns markering till Korrö och Utvandrarleden.

Vandringsleden går genom sex socknar i Värend och passerar många kulturhistoriskt intressanta platser på sin väg utmed fina grusvägar och stigstråk. Vid Notteryd och vackra Skråhallabergen delar sig leden åt norr mot Asa och söderut mot Knapelid vid utsikten över sjön Rottnen.

Webbkarta Sigfridsledenlänk till annan webbplats

På ledkartan under Relaterade dokument nedan finns symboler för friluftsanordningar och sevärdheter. Ute i naturen är leden markerad med orange kvadrat samt hänvisningsskyltar med Sankt Sigfrid-symbolen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2018
Se och göra