Sommarsimskola 2021

Lär dig simma i sommar. Du får lära dig simma genom lekar i vatten och olika simövningar. Simskolan kommer vara i Växjö simhall och utomhus i de olika friluftsbaden i kommunen. Barn födda 2015 deltar kostnadsfritt i simskolan.

Sommaren 2021 är det Växjö Simsällskap som ansvarar för sommarsimskolan. Du som är mellan 6-20 år kan vara med i simskolan. Barn som är födda 2015 och folkbokförda i Växjö kommun deltar utan kostnad. Erbjudandet är en del av Växjö kommuns satsning på att öka vattenvana och simkunnighet hos barn.

Med anledning av coronaviruset

Växjö Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd kring fysiska aktiviteter och vistelse i bland annat simhallar kommer Växjö Simsällskap att bedriva sommarsimskola som vanligt. Skulle sommarsimskolan behöva ställas in får du som har betalat deltagaravgift pengarna tillbaka.

Datum och tider

Simskolan kommer pågå i två olika perioder under sommaren, från den 14 juni till 5 juli och från den 26 juli till 13 augusti. Det är cirka 15 tillfällen varje period och undervisningen är 45 minuter varje gång. Det kommer finnas flera tider varje dag från klockan 08.00 till 20.00.

Period 1 - från den 14 juni till den 5 juli

Plats: Växjö simhall och någon mer inomhuspool. 
Kom ihåg att det inte är simskola på midsommarafton den 25 juni.
Du kan anmäla dig till period 1 från den 27 april till den 9 juni.

Period 2 - från den 26 juli till den 13 augusti

Plats: Växjö simhall och på friluftsbaden i Braås, Furuby, Ingelstad, Kalvsvik, Lammhult, Nöbbele (Sandstaden), Rottne, Sandsbro, Tolg, Tävelsås, Vederslöv, Åby, Åryd och Öjaby.

Det kommer inte att vara någon sommarsimskola i Svanebro (Ör) som tidigare sagt. VÄxjö kommun arbetar på alternativ för de som anmält sig till den platsen.

Du kan anmäla dig till till Växjö simhall period 2, från den 27 april till den 9 juni.

Till våra friluftsbad kan du inte anmäla dig direkt, istället får du göra en intresseanmälan. Det måste vara minst 10 personer som anmäler sig till varje friluftsbad, annars får du ett erbjudande om att delta på en annan plats. Intresseanmälan till friluftsbad kan göras från 13 april till 30 april. Efter den 30 april kommer Växjö Simsällskap att mejla ut ett erbjudande om grupp och tid.

Nivåer på simskolan

Det finns olika grupper och nivåer i simskolan. För att du ska veta vilken grupp som passar dig bäst, är det viktigt att ta reda på vad du behöver kunna i de olika grupperna innan du börjar simskolan.

 • Baddaren: Inga förkunskaper
 • Bläckfisken: Du kan doppa hela huvudet, hoppa från kanten och glida med ansiktet i vattnet utan handstöd.
 • Pingvinen: Du kan flyta på rygg och rotera till mage, simma 5 meter valfritt simsätt, samt ha testat på att simma bröstsimsbentag.
 • Fisken: Du kan simma 10 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten.
 • Sälen: Du kan simma 25 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten, samt ha testat på att dyka.
 • Hajen: Du kan simma 100 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten och du kan dyka.
 • Utmanaren: Detta är en grupp för ungdomar mellan 13-20 år som inte kan simma

Nivåerna Baddaren, Bläckfisken, Pingvinen och Utmanaren har undervisning på grunt vatten.

Nivåerna Fisken, Sälen och Hajen har undervisning på djupt vatten.

Samtliga nivåer på Rygginstitutet bedrivs på djupt vatten (120-170cm). Barnet behöver inte bottna för att kunna delta i undervisningen.

Sommarsim för yngre samt redan simkunniga

Om det finns plats kommer Växjö Simsällskap även att erbjuda simskola för barn som är 4 år och 5 år. Det kommer även finnas en grupp för de barn som redan kan simma, men som vill ta märken. Från och med måndag den 24 maj klockan 09.00 går det att anmäla sig till dessa grupper.

Intresseanmälan för sommarsimskolan på friluftsbad för 4-5 åringar öppnar 13 april.

Anmälan

Från och med tisdag den 27 april klockan 09.00 kan man anmäla sig till sommarsimskolan, antingen via telefon eller via Växjö Simsällskaps bokningssida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Växjö Simsällskaps egen sida om sommarsimskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer information.
Viktigt: Det måste vara minst 10 personer som anmäler sig till varje ort, annars kan simskolan ställas in.

Kostnad

Deltagaravgiften är 500 kronor. Om det är två barn från samma hushåll som deltar är avgiften 300 kronor för det andra barnet. Ingen avgift utgår för ytterligare barn i samma hushåll. Barn födda 2015 går kostnadsfritt i sommarsimskolan 2021.

Viktig datum:

 • Bokningen för sommarsimskola Period 1 är öppen från den 27 april till den 9 juni.
 • Bokningen för sommarsimskola Period 2 är öppen från den 27 april till den 9 juni.
 • Intresseanmälan för sommarsimskola på friluftsbad är öppen från den 13 april till den 30 april.
 • Anmälan till simskola för 4-5 åringar är öppen från och med måndag den 24 maj.
 • Intresseanmälan för sommarsimskolan på friluftsbad för 4-5 åringar öppnar 13 april.

Kontaktuppgifter

E-post: kansli@vaxjosimsallskap.com
Telefon: 0470-46650
Telefontider: Måndagar och tisdagar klockan 13.00-15.00, samt torsdagar klockan 09.00-11.00. När bokningen öppnar tisdagen den 27 april kommer det vara extra telefontid mellan klockan 09.00-11.00.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 maj 2021
Se och göra