Fem skulpturer stulna vid Växjösjön

Fem av de sju skulpturerna i konstverket "Alla Är" nere vid Växjösjöns södra strand, har blivit stulna. Stölden upptäcktes på måndagsmorgonen och har polisanmälts av Växjö kommun. Hittelön utlovas till den som kan se till att skulpturerna lämnas tillbaka eller komma med tips som leder till att de hittas.

Skulpturerna i konstverket "Alla Är"

Det här är andra gången som delar av konstnären Torbjörn Johansson verk blir stulet. 2016 fösvann den lilla flickan och ballerinan. De nya ersättande skulpturerna förankrades då extra kraftigt.  

-Det här är inget sabotage, utan en grov stöld, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Johansson (C). Det här påverkar många Växjöbor, då det är ett mycket uppskattat konstverk vid en av stadens mest populära promenadstråk. Nu får vi invänta polisens utredning, och vi har redan startat upp diskussioner om hur konstverket ska återställas. 

Eva Johansson och förvaltningschef Tomas Ekelius var båda på plats på måndagsmorgonen för att inspektera de återstående delarna av konstverket. 

Växjö kommun erbjuder hittelön till de som kan se till skulpturerna lämnas tillbaka eller har tips som leder till att skulpturerna hittas. Tips mottages på info@vaxjo.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juni 2018