Författardrömmar och e-sport på sommarlovet

I sommar arrangerar Växjö stadsbibliotek och Det fria ordets hus aktiviteter för barn och ungdomar. På biblioteket blir det läger i e-sport - Sveriges snabbast växande sport. På Det fria ordets hus kryddas kreativt skrivande med en gnutta skräck.

Skrivarkurs på Det fria ordets hus

Skrivarkursen är fyra dagar på Det fria ordets hus för barn från 11 år. Deltagarna kommer att djupdyka i fantasi och kreativt skrivande med hjälp av två bibliotekarier, Alexandra Karlsson och Linda Valle. Under tisdagen gör skräckförfattaren Lena Ollmark ett inhopp och på onsdagseftermiddagen blir det besök på konsthallen för inspiration med hjälp av en bildworkshop. Skrivarkursen är fullbokad. Tid och plats: 18-21 juni, Det fria ordets hus

E-sportläger på stadsbiblioteket

Under tre olika perioder under sommarlovet erbjuder Växjö stadsbibliotek barn och unga från 12 år att pröva på Sveriges snabbast växande sport. Robert Bunjaku ansvarar för lägret tillsammans med Tanja Lindgren:

- Det känns kul och viktigt att vi satsar på e-sport som utvecklas mycket nu. Vi vill ge alla en chans att prova på och här på biblioteket finns all utrustning som behövs, deltagarna behöver inte ha med sig något.

Det finns ett fåtal platser kvar på förmiddagarna vecka 26-27. Vecka 25 är förmiddagstiden är vikt för tjejer och icke-binära och även där finns platser kvar. Läs mer på om e-sportläger och anmälan Länk till annan webbplats.
Tid och plats: 19-22 juni, 26-29 juni och 3-6 juli, Växjö stadsbibliotek

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juni 2018