Växjö i topp tio när Sveriges bästa idrottsstäder utses

Växjö hamnar på nionde plats i SVT Sports årliga ranking av Sveriges bästa idrottstad. Det är ett rejält hopp framåt från förra årets placering på 20:e plats.

Hela listan i SVT Sports årliga ranking ”Sveriges bästa idrottsstad” presenteras på söndag (8/7), men redan nu står klart att Växjö placeras på en nionde plats. Det innebär en position före storstäder som Stockholm och Göteborg.

  • Jättekul att vi går framåt rejält i år och hamnar i topp tio som idrottsstad, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

De lag som nämns av juryn är Växjö Lakers, Vipers innebandyherrar och Växjö DFF. Andra idrottstalanger man lyfter fram är Angelica Bengtsson (friidrott), Ulrika Toft-Hansen (handboll), Anton Dahlberg (segling) och Truls Möregårdh (bordtennis) som alla utvecklats till idrottare på världsnivå.

  • Vi har fantastiska möjligheter här i Växjö och det är kul att se att det leder till fina resultat instämmer Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen. Så hoppas vi självklart på ännu bättre placering till nästa år.

I år var det 40 kommuner av 290 som klarade kriterierna för att vara med i omröstningen. Grundkravet är att man skall ha minst fyra lag/föreningar på elitnivå inom någon av 24 olika sporter. Juryn består av TV-tittare och anställda på SVT Sport.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 juli 2018