MAT2018 har mycket att erbjuda

Växjö kommun är en av de som arrangerar och finansierar MAT2018. Kommunens medarbetare deltar också på flera seminarier, i mattältet på Stortorget med mera. Här kan du se var Växjö kommun finns under MAT2018. Läs och boka in dig.

Växjö kommuns medverkan i mattältet på Stortorget

Fredag och lördag 7 och 8 september

Under hela helgen bjuder Växjö kommun också på smakprov av två av de rätter som våra kök serverar - viltköttbullar med lingonsirap samt en jordgubb- och rabarbermousse till dessert. Vi kommer att ha kommunikationsmaterial med recepten i så att du kan gå hem och laga det som du provsmakat.

Lördag 8 september klockan 11-13

Kom och fråga om vår mat! Chefen för måltidsorganisationen Anneli Ekstedt och politikerna Per Schöldberg (C) och Tony Lundstedt (S) svarar på frågor om skolmat och mat till äldre, Välkommen till Växjö kommuns monter.

Växjö kommuns medverkan på seminarier i Konserthuset

Fredag 7 september

09.00-10.30: Så kan offentlig sektor påverka för ökad etisk och hållbar handel. Föreläsare är David Braic, upphandlingschef Växjö kommun, Malena Heinrup, hållbarhetsstrateg Växjö kommun och Helen Karlsson Jacobsson, utredningssekreterare i Växjö kommun och samordnare för Växjö Fairtrade Citys styrgrupp

11.00-12.30: Hållbara måltider och matsvinn. Hur jobbar Måltidsorganisationen för att göra de offentliga måltiderna hållbara. Föreläsare: Anneli Ekstedt och Helena Larm, Måltidsorganisationen, Växjö kommun, Benjamin Blum, Växjö kommun, Per Schöldberg, kommunalråd (C)

11.00-12.30: Förutsättningar att förebygga och behandla undernäring i äldreomsorgen. Arrangör är omsorgsförvaltningen på Växjö Kommun. Lena Martin, Socialstyrelsen och Josephine Garpsäter, dietist från Qulturum/Senior Alert och Sundbybergs kommun föreläser.

14.00-15.00: Pågående forskning om nutritionstillståndet hos äldre personer med hemsjukvård. Arrangör är omsorgsförvaltningen på Växjö Kommun. Föreläsare är Stina Engelheart, dietist vård- och omsorgsförvaltningen Örebro och doktorand vid institutionen för medicinska vetenskaper, Örebro universitet.

15.30–16.30: Fetma med samtidig undernäring – ett vanligt men dolt problem i bostäder med särskild service. Madelene Johansson och Cecilia Svanberg (utsedd till Årets dietist), Omsorgsförvaltningen, Växjö kommun deltar.

Lördag 8 september

11.30-12.30: Anabola måltider - vikten av bra matvanor på äldre dar. Madelene Johansson och Cecilia Svanberg, Omsorgsförvaltningen, Växjö kommun deltar.

13.00-14.00: Politisk debatt/samtal med Tomas Thornell (S) och Anna Tenje (M)

Matsvinnsköket i Konserthusparken

Växjö kommuns måltidsorganisation deltar i köket. Här kommer det lagas mat av råvaror som annars hade slängts. Intäkterna går till välgörande ändamål.

Stadsodlingsfestival i Östrabo ekobacke

På lördag den 8 september klockan 10.00-18.00 är det skördefest där Växjöbor och besökare tillsammans kan inspirera, främja och glädjas åt det naturen och medmänniskor ger oss. Det blir mat, dryck, musik, skördemarknad, barnaktiviteter och föreläsningar. Växjö kommun är en av projektägarna för Östrabo ekobacke.

Hela programmet för MAT2018 finns på MAT:s webbplats. Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2018