Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö - landets tredje främsta idrottskommun

Idag delade tidningen Sport & Affärer ut sitt årliga pris till landets bästa idrottskommuner. Växjö kommun hamnade på tredje plats.

– Vi är stolta över att vi håller oss kvar i toppen bland de främsta idrottskommunerna i Sverige. Det ger oss energi att fortsätta vår långsiktiga satsning med att ge kommunens idrott de allra bästa förutsättningarna, säger Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I motiveringen lyfts bland annat att Växjö kommun har en tydlig budget och mätbara målsättningar inom programmet "Aktiv fritid för alla", mycket bra anläggningar, omfattande samarbete med Linnéuniversitetet, nya bidragsformer för spontanidrott och nya idrotter samt att Växjö är en stark elitidrottskommun.

Kultur- och fritidsförvaltningens förvaltningschef Tomas Ekelius tog under dagen emot priset i samband med konferensen Professionell idrott 2018, i Eskilstuna.

Det är tolfte gången Sport & Affärer delar ut priset och Växjö kommun har blivit vald till Årets idrottskommun såväl 2013 som 2017.

Topp fem Sveriges främsta idrottskommun 2018:

  1. Karlstad
  2. Linköping
  3. Växjö
  4. Jönköping
  5. Uppsala
Senast uppdaterad: 1 oktober 2018