Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Unik inomhuskastbur för diskus i Tipshallen

Under ett års tid har vaktmästare på kommunens Arenaservice, lokala kasttränare och idrottsföreningar haft uppfinnarverkstad tillsammans. Målet har varit att skapa en helt ny konstruktion för säker diskuskastning omhus. Nu är man i mål, och kan skryta med en mycket ovanlig inomhuskastbur i Tipshallen.

-Det har tagit nästan ett år från idé till färdig lösning, berättar Peter Bengtsson, anläggningschef på kultur- och fritidsförvaltningen. Det har varit en rolig resa där uppfinningsrikedomen aldrig sinat. Vi har gjort flera olika modeller och testat oss fram tillsammans med diskuskastare och tränare.

Bakgrunden är att träning med diskus kan vara riskabelt. Ungefär en av 200 kastade diskar hamnar nämligen utanför banan.

-Efter många försök har vi nu äntligen en konstruktion som fungerar, och som gör det möjligt att träna inomhus på ett säkert sätt. Vad vi vet så är vi dessutom ensamma om den här lösningen i Europa, kanske till och med i världen!

Kastburen kommer bland annat att användas flitigt den 16-18 november när konferensen ”European Discus and Hammer Conference” tar plats i Växjö.

Senast uppdaterad: 29 oktober 2018