Grattis Tilde och Isac, 2018 års pristagare!

Tilde Gudmundsson och Isac Ripsäter heter de två ungdomar som i år tilldelas Tommy Svensson priset, som uppmuntran i sina idrottskarriärer. Priset delades ut i samband med Lakersmatchen den 30 oktober. Prisutdelare var enligt traditionen Tommy Svensson själv. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Johansson fanns också på plats för att lyckönska ungdomarna.

Tommy Svensson med Tilde Gudmundsson och Isac Ripsäter som fick årets pris.

Tilde Gudmundsson, 16 år, friidrott, IFK Växjö

Tilde har redan etablerat sig som en av landets främsta förmågor i flera olika friidrottsgrenar. Hon utmärker sig extra i sjukamp, höjdhopp, tresteg och spjutkastning. Tilde har haft framgångar i SM-tävlingar och har vunnit tre guld och tre silvermedaljer under året. Hon har även lyckats väl vid Nordiska Mästerskapen i mångkamp i Norge och Finnkampen i Tammerfors. Tildes energi och drivkraft gör henne till en förebild för andra ungdomar inom friidrott.

Isac Ripsäter, 16 år, judo, Växjö Judoklubb

Isac har redan hunnit göra sig ett namn inom judo-eliten i Sverige. Under våren har han tagit medalj i flera internationella tävlingar bland annat vid Copenhagen Open, BudoNord Cup och Nordiska mästerskapen. Isac ingår i landslagets utvecklingstrupp. Utöver sin egen träning har han även varit hjälptränare för de yngre barnen i klubben där han är en god förebild. Med sin ödmjukhet och sitt medvetna sikte mot OS är Isac en inspirerande ambassadör för judo i Växjö.

Om Tommy Svensson Pris

Tommy Svensson Pris delas varje år ut till två talangfulla idrottsungdomar som uppmuntran och stöd för att utvecklas vidare inom fotboll eller någon annan idrottsgren. Förutom äran och ett diplom så får pristagaren 5000 kr.

Läs mer om priset och hur du föreslår mottagare Länk till annan webbplats..

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 november 2018