Framgångsrikt samarbete förlängs mellan Svensk Friidrott och Växjö kommun

I Växjö finns "Prestationscentrum kast" som är en nationell satsning för att utveckla kastgrenarna. Nu har Svensk Friidrott och Växjö kommun enats om att förlänga sitt gemensamma avtal till år 2022.

- Vi är stolta över att Växjö får fortsätta att vara hemvist för Prestationscentrum kast, säger Jessica Råhlin, fritidschef på kultur- och fritidsförvaltningen, Växjö kommun. Vi har unika förutsättningar här som gör detta möjligt. När Sveriges elitkastare samlas och tränar i Växjö bidrar uppmärksamheten till att höja hela stadens attraktionskraft.

Stefan Olsson, generalsekreterare för Svensk Friidrott, instämmer:
- Växjö erbjuder en fantastisk miljö med Arenastaden, moderna anläggningar och stor kompetens inom friidrott och elitträning. Det är ovärderligt för oss och kastgrenarna att vi har en partner i form av Växjö Kommun som vill vara med och fortsätta den utvecklingsresa som svenskt kast gör genom vårt prestationscentrum.

Plattform för elitutveckling

Prestationscentrumen är navet för elitutvecklingen i de olika grengrupperna. Uppdraget handlar bland annat om att bistå såväl aktiva som tränare med olika typer av stöd och kompetens. Det kan handla om allt från utvecklingsträffar och träningsläger, till tester och konsultation.

Ansvarig för Prestationscentrum Kast i Växjö är Anders Axlid och mycket arbete sker tillsammans bland annat med tränarna Vesteinn Hafsteinsson och Johanna Wikström. Bland de elitaktiva som är kopplade till Växjö återfinns bland andra Daniel Ståhl och Simon Pettersson, båda diskus, och Fanny Roos, kula. 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 december 2018