Scensommar 2019 - i större regionalt format

Nu växer kommunens populära koncept Scensommar genom ett samarbete med Region Kronoberg och övriga kommuner i länet. Sommaren 2019 innebär det drygt 20 extra föreställningar riktade mot barn och familjer, och därmed mer kultur till fler.

Scensommar är kommunens populära evenemang med teater, musik, dans och nycirkus för hela familjen. Föreställningarna går av stapeln under sommarmånaderna, framförs under bar himmel och det är alltid fri entré. Nu vill fler kommuner ta del av det omtyckta konceptet. Den 20 december blev det officiellt att Region Kronoberg, Växjö kommun och övriga kommuner i länet ingår en överenskommelse för att regionalisera Scensommar. Växjö kommuns kultur- och fritidsförvaltningen kommer att samordna och leda samarbetet.

- Tillsammans gör vi kultur mer lättillgänglig i hela regionen. Målet är att fler invånare ska möta och njuta av kultur på överraskande platser i sin vardag. Scensommar kommer att dyka upp på olika hembygdsgårdar, badplatser, bostadsområden och parker i regionen, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef vid kultur- och fritidsförvaltningen, Växjö kommun.

Den regionala satsningen på Scensommar pågår under fyra veckor i juli, med drygt 20 barn- och familjeföreställningar runtom i kommunerna. Parallellt pågår Växjö kommuns egna Scensommarprogram från midsommar till mitten av augusti, med ytterligare 50 föreställningar.

Föreställning från Scensommar 2018

På Scensommar spelas föreställningarna utomhus och på okonventionella platser. Det är alltid fri entré.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 december 2018