Skärpta regionala rekommendationer gäller i Kronobergs län fram till 31 maj

Stäng meddelande

Äntligen vinterväder för pulka, skidor och skridskor!

Nu i januari 2019 finns det fina längdåkningsspår runtom i kommunen, flera pulkabackar och spolade isar är också i god form. Så passa på att njuta av lite vinteraktiviteter!

Skidåkning

Nu finns det fina längdspår dragna i Brittatorp, Lammhult och runt om i Växjö stad. Elljusspåret i Fylleryd med anslutningen till Glasrikets golfbana har nydragna klassiska spår. Slingorna på Araby golfbana och Kvällebergs elljusspår är på gång under dagen. I Brittatorp finns också flera kilometer skoterdragna skidspår. Passa på att öva skidtekniken nu när snön landat på allvar i Växjö kommun. Vänligen - gå inte i skidspåren!
Läs mer om skidspårens status på Skidspar.selänk till annan webbplats

Pulkaåkning

Alla pulkabackar är fartfyllda vinterlekplatser för hela familjen. Några har belysning för hissnande åk kvällstid. Pulkaåkning passar bra till exempel i Tomtabackenlänk till annan webbplats, Kala höjdenlänk till annan webbplats och Stommabacken i Ingelstadlänk till annan webbplats.

Skridskoåkning

Många isbanor spolas varje år runt om i kommunen när vädret tillåter, och så även 2019. Så länge kylan håller i sig bättras de på efter hand. Så leta upp dina gamla vintersportprylar, be att få låna av kompisen eller grannen, eller kolla upp vad second handbutikerna har på sina hyllor. Välkomna ut och njut av vintern!


Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 november 2020