Äntligen vinterväder för pulka, skidor och skridskor!

Nu finns det fina längdåkningsspår runtom i kommunen, flera pulkabackar och spolade isar är också i god form. Så passa på att njuta av lite vinteraktiviteter!

Skidåkning

Nu finns det fina längdspår dragna i Brittatorp, Lammhult och runt om i Växjö stad. Elljusspåret i Fylleryd med anslutningen till Glasrikets golfbana har nydragna klassiska spår. Slingorna på Araby golfbana och Kvällebergs elljusspår är på gång under dagen. I Brittatorp finns också flera kilometer skoterdragna skidspår. Passa på att öva skidtekniken nu när snön landat på allvar i Växjö kommun. Vänligen - gå inte i skidspåren!
Läs mer om skidspårens status på Skidspar.selänk till annan webbplats

Pulkaåkning

Alla pulkabackar är fartfyllda vinterlekplatser för hela familjen. Några har belysning för hissnande åk kvällstid.
Pulkaåkning passar bra till exempel i Tomtabackenlänk till annan webbplats, Kala höjdenlänk till annan webbplats och Stommabacken i Ingelstadlänk till annan webbplats.

Skridskoåkning

Många isbanor är spolade runt om i kommunen just nu. Kylan har infunnit sig och i helgen kom snöfall, men nu har flera ytor hunnit skottas och går bra att åka på. Så länge kylan håller i sig bättras de på efter hand.
Här kan du se vilka spolade isar som är åkbara just nu.

Så leta upp dina gamla vintersportprylar, be att få låna av kompisen eller grannen, eller kolla upp vad second handbutikerna har på sina hyllor. Välkomna ut och njut av vintern!


Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 januari 2019