Charlene Pihl får Leif Sandberg-stipendiet

En av Växjös flitigaste teaterarbetare belönas med 10 000 kr år 2019. Det är Charlene Pihl - danspedagog och ansvarig för Medborgarskolans verksamhet i hela Kronoberg.

Charlene har rötterna i Åseda där hon varit lärare inom Uppvidinges kulturskola i 10 år. Sedan länge är Charlene bosatt i Växjö där hon medverkat i många av Linneateaterns produktioner som dansare, sångare och skådespelare: Chicago, Glada Änkan, Oklahoma, Läderlappen, Cats, Rivierans guldgossar, Folk och rövare i Kamomilla stad, Victor/Victoria och Den sjungande landshövdingen. Ibland har hon även varit koreograf och regiassistent.

Charlene är utbildad i sång och musik på universitetet i Växjö och har dessutom hunnit med ett flertal nyårsrevyer och studentspex liksom uppsättningar av Dramatörerna samt ansvarat för Kulturama Preparandums stora dansuppvisningar i Konserthuset.

Genom åren har det också blivit en hel del arbete med studioinspelningar av musikvideos, TV, film, reklam och scenframträdanden med kända artister.

Leif Sandberg-stipendiet, som blir det femte och sista, bekostas av Växjö kommun och har tidigare tilldelats artisterna Emelia Sallhag och Nils Reinholtz, danspedagogen Ingrid Andrén och fotografen Mats Samuelsson.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2019