Kostnadsfri simskola i höst - anmälan öppnar 1 juli

2018 deltog runt 800 barn i den kostnadsfria simskolan för sexåringar. Växjö kommun fortsätter satsningen i år, och nu är det barn födda 2013 som får möjlighet att få vattenvana. Den 1 juli öppnar anmälan till höstens kostnadsfria simskola.

Simskolan genomförs i samarbete med Växjö simsällskap och omfattar 8-10 tillfällen/barn. Det kommer att finnas två olika starttider att välja på under hösten: start vecka 34 eller start vecka 42. Inga förkunskaper krävs och simskolan är helt kostnadsfri. Simskolans fokus är att barnet ska få vattenvana för att senare kunna lära sig att simma.

Det kan även finnas möjlighet att få hjälp med busskort till och från simskolan. Ta kontakt med ansvarig samordnare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Anmälan till höstens kostnadsfria simskola öppnar den 1 juli på Växjö simsällskaps webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För de barn som redan deltagit i den kostnadsfria sommarsimskolan 2019 öppnar anmälan den 15 juli. Här hittar du mer information om simskolan och om anmälan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2019