​Nu lanseras Växjö Naturkarta på engelska

Med hjälp av det digitala verktyget Naturkartan kan du sedan två år tillbaka hitta information på svenska om kommunens vandringsleder, naturreservat, badplatser och andra besöksmål i naturen. Nu lanserar Växjö kommun Växjö Naturkarta på engelska. Därmed blir det enkelt för ännu fler att hitta naturens pärlor.

Naturkartan innehåller inspirerande friluftsguider och finns både som webbplats och som app till smarta telefoner. Med den engelska versionen kan fler, både invånare och besökare, inspireras till att komma ut och ta del av naturen i omgivningarna.

Du kan söka efter det du är specifikt intresserad av, exempelvis klättring, närmaste grillplats eller markerade leder och lätt överblicka det som finns i ditt närområde. Men några klick i din mobil får du inspirerande bilder och korta texter och även tips på andra besöksmål i närheten.

Växjö Naturkarta finns som separat app och den har drygt 2300 nedladdningar, men många laddar ned hela Sveriges Naturkarta istället, där alla anslutna kommuner finns med. På webbsidan har Naturkartan Växjö haft totalt 24 000 besökare det senaste året.

Här finns Naturkartan:
- som webblösning Länk till annan webbplats.
- som mobilapp till iPhone Länk till annan webbplats. och Android Länk till annan webbplats.

Mer information om Naturkartan och en instruktionsfilm

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2019