​Växjöungdomar till International Childrens Games

Söndag 7 juli åker Växjö kommun tillsammans med 15 ungdomar plus ledare från IFK Växjö, Växjö Judoklubb och Växjö Klätterklubb till ryska Ufa för att delta i International Childrens Games 9–14 juli.

Ungdomarna bor på ett läger i Ufa tillsammans med 1500 andra ungdomar från många olika länder. Under veckan tävlas i många olika idrotter. För Växjös del handlar det om friidrott, judo och klättring.

- Det är som ett litet OS, men vilka som vinner tävlingarna är inte det viktigaste. Fokus ligger på fair play, utbyte och vänskap över nationsgränserna. Det här ger ungdomar i vår kommun möjlighet att samverka och byta erfarenheter med ungdomar från hela världen, säger Peter Bengtsson, som ansvarar för Växjös deltagande.

International Childrens Games är en organisation som med stöd av Internationella Olympiska Kommittén årligen sedan slutet av 1960-talet arrangerar ungdomsidrottstävlingar för 12–15-åringar runt om i världen. Det är tredje gången Växjö kommun är inbjudna att delta och erbjuda möjligheten till föreningar i kommunen. Första gången var 2017 i vänorten Kaunas i Litauen och Växjö deltog även förra året i Jerusalem.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2019