2020 års kulturnattsbild skapad av Hanna Virdarson

Illustratören Hanna Virdarson har skapat 2020 års kulturnattsbild , 797 kB., en målning i akryl med inslag av oljefärg. Nästa kulturnatt i Växjö har temat Galenskap och äger rum lördag 25 januari.

Målningen hittar du i hela sin färgprakt längst ner på sidan. Kommande kulturnatts tema ”galenskap” tycker Hanna Virdarson var otroligt roligt att jobba med.

- Det finns så mycket man kan läsa in i vad ordet galenskap kan beröra, menar Hanna. Det finns inre och yttre galenskap; personlig och global. Vi möter en gnutta galenskap i våra liv och i våra tankar varje dag och det är den jag valt att fokusera på. Hur galet det kan bli när vi försöker (men framför allt inte försöker) kommunicera, och hur vi ändå kan mötas någonstans i våra olikheter. Jag ser fram emot att se vad vi får uppleva under detta tema på kulturnatten!

Hanna Virdarson arbetar nästan uteslutande traditionellt i allt från akvarell, oljefärg, bläck och lera, men föredrar att måla och skulptera framför att rita och söker ständigt efter nya uttryck.

Hanna är född och uppvuxen i Växjö. Efter gymnasiet vid Växjö Design och konstskola och en tids praktik som scenograf hos Teater Respekt, flyttade hon till Stockholm. Där studerade hon på konstskola och tog sedan examen vid Ringling College of Art and Design i Sarasota, Florida. Just nu vikarierar hon som bild- och engelsklärare vid Kronoberg skola i Växjö.

Under Kulturnatten kommer Växjöborna att kunna ta del av Hanna Virdarsons verk i Växjö konserthus.

Kulturnattsbilden 2020, skapad av Hanna Virdarson
Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 januari 2020