John Lundvik tog emot hedersbelöning och Växjö-quizade

Idag mottog John Lundvik Växjö kommuns pris Årets hedersbelöning för särskilda insatser. Priset delades ut i Öjaby där John Lundvik växte upp.

- Det här är stort! Växjö har ju format mig, hade jag inte tränat på Värendsvallen och fått min första kyss på Oléo hade jag inte varit den jag är idag, sa John Lundvik, när han tog emot priset. Han hyllade samtidigt sina föräldrar Jane och Johan som alltid stötta honom.

Se när John Lundvik gör Växjö-quizet på vår facebooksida. Länk till annan webbplats.

Motiveringen till årets hedersbelöning lyder:

"Växjösonen John Lundvik stack under gymnasietiden på Katedralskolan ut som mycket talangfull i såväl musik som friidrott och representerade redan då Växjö med den äran. Han har både som låtskrivare och artist medverkat i ett flertal Melodifestivaler och tog sig 2019 hela vägen till Eurovision med låten ”Too late for love” efter att ha fått samtliga 12-poängare från jurygrupperna och flest röster av tittarna. Att uppväxten i Växjö ofta nämns i intervjuer och artiklar om John upplevs som mycket positivt och bidrar till att stärka varumärket och det goda rykte Växjö har inom t.ex. både musik och idrott. John Lundvik har med sin otroliga begåvning, sitt hårda jobb och ödmjuka sätt visat upp Växjöandan i Sverige och Europa!

Det är kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutar om Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl. Utmärkelsen tilldelas någon som gjort Växjö känt också utanför kommunens gränser. Hedersbelöningen delas ut varje år och exempel på tidigare vinnare är Maria Runosson (2018) och Niklas Nordén (2017).

Om John Lundvik:

Lundvik föddes i London där han bodde tills han var sex år gammal. Familjen flyttade då till Växjö, där John Lundvik bland annat senare tävlade i friidrott (sprint) för IFK Växjö. Lundvik skrev tillsammans med Jörgen Elofsson låten ”When you tell the world you´re mine” som framfördes av Björn Skifs och Agnes Carlsson vid vigseln av kronprinsessparet i Storkyrkan 19 juni 2010. Han slog igenom som artist när han deltog i Melodifestivalen 2018 med låten ”My turn”. 2019 vann han Melodifestivalen och representerade därmed Sverige i Eurovision Song Contest 2019 med låten "Too late for love". I samma Eurovision-tävling deltog han som låtskrivare för Storbritanniens bidrag "Bigger than us".

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 december 2019