Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

På nya upplev.vaxjo.se samlas allt som händer

Växjö kommun startar nu nya webbplatsen upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats. som blir Växjös officiella sajt för besök och upplevelser.

Webbplatsen är till både för den som bor i och den som reser till Växjö kommun. Här samlas större och mindre evenemang, kommunens restauranger, boende och idrotts- och naturupplevelser. Näringslivet, föreningar och andra blir viktiga intressenter för webbplatsen eftersom de bidrar med innehåll och tillsammans med kommunen skapar en helhet.

Flödet på sajten drivs med en AI (Artificial Intelligence) som innebär att besökaren får en unik och personlig upplevelse. AI:n tar bland annat hänsyn till tid, väder, var besökaren befinner sig geografiskt och hur besökaren och andra surfat tidigare på webbplatsen. Förslagen ändrar sig hela tiden eftersom AI:n bland annat tar hänsyn till klockslag, väder och besökarens plats.

- Exempelvis om det snöar, det är mitt i natten, du befinner dig i Växjö och det är minusgrader. AI:n ser då vad andra som besökt webbplatsen under samma förutsättningar tittat på och ger dig tips om det. Du kan självklart alltid också söka på just det du letar efter. På det här sättet får du enkelt både information om det du visste att du ville veta, och tips om sådant som du kanske inte kände till, säger Henrik Cajnerud, kommunikationschef på Växjö kommun.

Upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats. är också designad för mobilen, för att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse. Besökaren kommer också på sajten kunna chatta med Växjö kommun och få svar på sina frågor. Vid denna första lansering kommer sajten endast finnas i en svensk version, men under våren kommer den översättas till tyska och engelska.

Fysiskt och digitalt nav

Som Växjö kommun berättade 12 december går Växjö turistcenter vid årsskiftet åter över till kommunens regi och finns från 2 januari i kommunhuset på Västra esplanaden.

- Både det fysiska och digitala navet för de här frågorna finns nu här. Med Växjö turistcenter och upplev.vaxjo.se, där vi för första gången samlar allt material, tar Växjö kommun nu ett helhetsgrepp kring turism och upplevelser och stärker arbetet kring dessa för en kommun så viktiga delar, säger Monica Skagne, kommunchef.

Senast uppdaterad: 30 december 2019