Växjö kommun ställer in flera evenemang och publika sammankomster

​Växjö kommun som organisation ska medverka till att minska smittspridningen i samhället. Därför har kommunen idag beslutat att ställa in evenemang och publika sammankomster.

Följande evenemang och publika sammankomster är inställda:

  • Invånardialoger om hållbar utveckling, som planerats i Ingelstad och Lammhult i den 16 och 19 mars.
  • Växjö kommuns årliga evenemang Earth Week, som i år var planerat vecka 13, den 23–28 mars. 

- Vi vill tala med så många invånare som möjligt och just nu finns det många som inte vill samlas i större grupper. Det är något vi respekterar och vi vill heller inte bidra till en fortsatt smittspridning. Vi återkommer till hösten då vi hoppas kunna träffa fler invånare och ta del av deras idéer kring hållbara Växjö 2030, säger Magnus P Wåhlin (MP), ordförande hållbarhetsutskottet i en kommentar till de inställda invånardialogerna.

- Det är jättetråkigt att vi behöver ställa in, men förutom vårt samhällsansvar handlar det också om att vi vill visa respekt för våra invånare, företag och besökare, säger Monica Skagne, kommunchef.

Växjö kommun vill samtidigt uppmuntra till Earth Hour lördagen den 28 mars klockan 20.30-21.30 om att släcka ned allt ljus som inte är absolut nödvändigt under en timme.

Det kan bli aktuellt att ställa in fler evenemang framöver där Växjö kommun är arrangör, detta kommer att meddelas på www.vaxjo.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 april 2020