Utställning av konstsamling förlängs - försäljning flyttas fram

På lördag 4 april öppnar utställningen Ur samlingen på Växjö konsthall. Utställningen består av ett brett urval av konstverk som tidigare funnits i kommunhuset i Växjö. Efter utställningen var tanken att vissa av konstverken skulle finnas till försäljning mellan 22 april till 2 maj, men till följd av coronaviruset flyttas försäljningen fram till senare i höst.

Utställningen Ur samlingen förlängs också och kommer istället att pågå från 4 april till 2 maj.

- Vi gör detta för att alla ska ha samma rätt att ta del av konstverken men också att alla som vill ska ha möjlighet att köpa ett konstverk, säger Filippa de Vos, konsthallschef.

Växjö kommun följer händelseutvecklingen av coronaviruset och covid-19, samt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har tagit hänsyn till regeringens beslut om att begränsa antalet deltagare vid offentliga tillställningar och sammankomster till max 50. Den planerade invigningen av Ur samlingen ställs in för att minska antal personer i utställningshallen samtidigt. Vernissagen kommer istället att pågå under hela lördagen 4 april under konsthallens ordinarie öppettider klockan 12-16.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 mars 2020