Digitalt nationaldagsfirande i år

Växjö kommun bjuder in till gemensamt nationaldagsfirande även i år, men firandet kommer att se annorlunda ut. Det blir ett digitalt firande med traditionella inslag som sång, tal och inbjudna gäster.

- När människor inte kan lämna sina hem för att mötas så måste vi möta människor i hemmet, säger Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande och borgmästare i Växjö kommun.

Programmet för nationaldagen är just nu under planering men redan klart är att Växjös borgmästare Bo Frank kommer att medverka och att det blir nationaldagssång och inbjudna gäster.

- Vi hoppas att det ska bli ett gemytligt och festligt firande även om det i år sker digitalt och inte i Linnéparken som vanligt. Men samtidigt ska de som brukar komma och fira med oss i Linnéparken känna igen sig i programmet, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun.

Förutom det digitala firandet kommer Växjö centrum att utsmyckas under nationaldagen med bland annat flaggspel över Storgatan. Mer information om det digitala nationaldagsfirandet kommer.

Svenska flaggan
Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2020