Ändrade öppettider på Lammhultsbadet i sommar

För att kunna hålla Lammhultsbadet öppet under sommaren trots coronapandemin har Växjö kommun tagit beslut om att ändra öppettiderna och att begränsa antalet besökare på badet.

Säsongen 2020 kommer Lammhultsbadet att vara öppet mellan klockan 10–14 och mellan klockan 15–19. Antalet badgäster kommer även att begränsas till max 100 personer per fyratimmarspass för att besökarna ska kunna hålla större avstånd mellan varandra och för att minska belastningen på reningsverket i anläggningen. Det här innebär att badet kan ta emot totalt 200 badgäster per dag.

Fler åtgärder för att minska smittspridning

Förutom att öppettiderna ändras och att antal besökare begränsas kommer fler åtgärder vidtas för att minska risken för smittspridning:

  • Städningen ökas och mellan klockan 14–15 kommer badet att städas extra för hygienskäl
  • Det kommer erbjudas möjlighet att byta om utomhus och att duscha ute med varmvatten
  • Avståndsmarkeringar kommer att sättas upp där det behövs
  • Informationsskyltar om att hålla avstånd sätts upp på flera platser

Med dessa restriktioner anser kommunen att Lammhultsbadet kan hållas öppet på ett säkert sätt.

Folkhälsmyndighetens bedömning är att coronaviruset inte smittar via badvatten och att bad i sig inte utgör en risk för smittspridning så länge avstånd hålls. Förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar där fler än 50 personer deltar omfattar inte simhallar och bassänger. Däremot gäller myndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Mer om Lammhultsbadet

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juli 2020