Årets MAT-tält ställs in

Med anledning av coronapandemin har Växjö kommun tillsammans med Region Kronoberg och Länsstyrelsen, efter noga övervägande, beslutat att ställa in årets upplaga av MAT. De rådande restriktionerna för att hindra smittan gör att det inte finns möjlighet att på ett säkert och ansvarsfullt sätt genomföra evenemanget.

MAT skulle i år fira tioårsjubileum. Kombinationen mellan folkfest och seminarier har blivit en populär tillställning som under åren har lockat tusentals besökare och satt Växjö på Sveriges mat-karta. Evenemanget har också varit en viktig del i att stötta lokala matproducenter. Då evenemanget brukar locka många besökare är trängsel oundvikligt och därmed ställs aktiviteten i år in.

- Med tanke på att MAT skulle fira 10 år i år är det förstås tråkigt att denna folkfest inte går att genomföra samtidigt måste vi som kommun ta ansvar i det här läget och följa gällande restriktioner för att minska smittspridningen. Vi hoppas kunna erbjuda ett fantastiskt MAT 2021 istället, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Region Kronoberg och Länsstyrelsen med hjälp av Destination Småland kommer i år istället att fokusera på att genomföra kompetenshöjande insatser för lokala matproducenter samt öka möjligheterna att handla lokalt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juni 2020