Många och anpassade sommarlovsaktiviteter i år

Många evenemang har ställts in under våren, men i sommar kan fritidsgårdar och andra mötesplatser i Växjö kommun trots allt erbjuda ett varierat program med sommarlovsaktiviteter för olika åldrar. Mycket hålls utomhus, i små grupper, och det blir samarbeten med lokala föreningar, men även professionella kulturutövare anlitas.

Araby park arena i Växjö är den plats med flest sommarlovsaktiviteter och de har öppet hela sommaren utom vecka 29 och 30.

- I år har vi fått tänka till extra för att kunna ha verksamhet som är säker ur smittskyddssynpunkt. I möjligaste mån håller vi oss utomhus och vi delar in i grupper för att inte bli för många. Dessutom har vi en mycket bra samverkan med andra mötesplatser och även Växjöbostäder för att kunna finnas på fler platser, berättar Joel Käll Karlsson, samordnare på Araby park arena.

Ett axplock av aktiviteterna på Araby park arena:

  • Hela sommaren: Lek, pyssla, prova friluftsliv med mera måndag-lördag för låg- och mellanstadiebarn med familjer. Alla veckor med uppehåll vecka 29 och 30.
  • 23 juni - 11 augusti: Fotboll med FC Växjö Öppen träning för pojkar klass 4-8.
  • 24 juni, 1 juli och 8 juli: DJ-workshop För högstadiet och gymnasiet.
  • 1 juli: Sagobagaren med Smålandsoperan En improviserad saga. Från 4 år till barn i klass 6.
  • 4 augusti: Promenadteater - Boken om skuggorna, från 5 år. Med Teater Carpa.
  • 6 augusti: Utomhusbio: Shazam! Upplev film under bar himmel. För högstadiet och gymnasiet.

Fler platser i kommunen

De flesta av kommunens fritidsgårdar håller öppet delar av sommaren och där kan man under trygga former prova på friluftsliv, detektivmysterier, fotbollsturneringar, pyssel med mera.

- Den här sommaren är det viktigare än någonsin att barn och unga har saker att hitta på, eftersom vi tror att många kommer hålla sig kvar på hemmaplan menar Anna Lagrelius, samordnare Ungas fria tid.

Några exempel från fritidsgårdarna är:

  • Fagrabäck/Nots fritidsledare nära dig, vecka 24-28 (8 juni-12 juli). Fritidsledarna kommer till ett grönområde nära dig, med partytält, olika spel, bollar, pyssel, musik, aktiviteter och tävlingar.
  • Det hemliga uppdraget! 15 juni kl 13-16: Klurighet, mysterium och finurlighet utlovas på Braås fritidsgård
  • Dagläger för tjejer måndag 29 juni och tisdag 30 juni: På Skuggebo utanför Lammhult

Fler tips

Den samlade sommarlovsinformationen med fler tips på evenemang, aktiviteter och fritidsgårdarnas öppettider hittar du på Upplev Växjö Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juni 2020