MAT-rundan istället för MAT-tältet

Under två lördagar, 12 och 19 september, kan alla matintresserade ge sig ut på länets landsvägar och besöka gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger. MAT-rundan i Kronoberg 2020 är en unik möjlighet att upptäcka vilka fantastiska matföretagare som finns i länet.

Mässan i det stora tältet som vi är vana att se på Stortorget i Växjö under evenemanget MAT, kommer inte att arrangeras i år av smittskyddsskäl. Istället bjuder länets matföretagare in till sig lördagen den 12 och 19 september. Det innebär att gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger i Kronoberg har extra öppet för besökare klockan 10.00-15.00.

Hela 57 matföretag deltar i MAT-rundan. Ta hjälp av kartan för MAT-rundan för att hitta platser där du aldrig varit, eller passa på att återse ditt favoritställe. God mat av härliga, lokala råvaror lär du hitta överallt. Kartan finns digitalt på matsmaland.se, men kommer också att kunna hämtas i tryckt format på länets turistbyråer och på de flesta bibliotek. Besök oss gärna på sociala medier där besöksmålen presenteras ett efter ett.

- I dessa speciella tider blir vi medvetna om hur viktigt det är med en hållbar matproduktion i närområdet. Vi kan alla hjälpa till att skapa goda förutsättningar för framtiden genom att handla av våra lokala producenter, mathantverkare och krögare. Härliga smakupplevelser får man på köpet! säger landshövding Maria Arnholm.

Evenemanget fördelas på två lördagar för att sprida ut besöken och på så sätt undvika trängsel och smittspridning. Dessutom uppmanas självklart alla att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer att hålla avstånd och att stanna hemma även om man bara känner sig lite förkyld. På flera ställen kommer det att finnas funktionärer som hjälper till att informera och lotsa besökare, så att allt sker på ett säkert sätt.

Arrangemanget görs inom ramen för Kronobergs livsmedelsstrategi av Länsstyrelsen i Kronobergs län, Region Kronoberg, Destination Småland, Lantbrukarnas Riksförbund och Växjö kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 augusti 2020