2,5 miljoner till Växjö DFF och Öster för att utveckla Visma arena

Kommunstyrelsens arbetsutskott beviljade idag ett investeringsbidrag på 2,5 miljoner kronor till Växjö DFF och Östers IF för utveckling av Visma arena i Växjö. Investeringsbidraget ska finansiera upphandling och installation av mobila reklamskyltar.

– Växjö kommun välkomnar samarbetet mellan de båda klubbarna och ser att det här kan bli startskottet på något riktigt starkt och långsiktigt. Att två elitklubbar kraftsamlar kring en gemensam Arena kan både lyfta dem och idrottsstaden Växjö, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.

Digitala reklamskyltar kommer att skapa kommersiella förutsättningar för både Växjö DFF och Östers IF genom exponering av samarbetspartners och sponsorer.

Under 2018 anpassades Visma arena för att skapa sportsliga förutsättningar för att även Växjö DFF skall kunna använda Visma arena som hemmaarena. Åtgärderna omfattade byggnation av kansli och omklädningsrum för Växjö DFF, samt anläggning av hybridgräs som möjliggör för två elitföreningar att utnyttja arenan för både match och träning.

– De mobila reklamskyltarna som sätts upp ska också fritt få disponeras av Växjö kommun i och utanför Visma arena utanför ordinarie fotbollssäsong. Men framförallt spelar satsningen en viktig roll för kunna arrangera landskamper i Växjö, där det finns ett krav för TV-sändningar. Med de digitala skärmarna ges möjlighet att på ett flexibelt sätt byta sponsorer, säger Jon Malmqvist (KD).

Bidraget utbetalas till Fotbollsfastigheter i Växjö AB som ansvarar för genomförandet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2020