Claesson och Maghlaperidze får årets Tommy Svensson-pris

Signe Claesson och Zurab Maghlaperidze heter de två ungdomar som i år tilldelas Tommy Svensson-priset, som uppmuntran och stöd i sina idrottskarriärer.

Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande, andre vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna. Motiveringarna lyder:

Signe Claesson, 17 år, kajak, Växjö Kanot Club

Genom målmedvetenhet och mycket tävlande har Signe gjort stora personliga framsteg och åter satt Växjö Kanot Club på kartan i kanotsverige. Signe blev efter fina resultat i SM, uttagen till Juniorlandslaget och därifrån vidare uttagen till att tävla i NM.

Zurab Maghlaperidze, 17 år, boxning, ATF Gym

Zurab har sedan tidig ålder jobbat hårt för att nå sitt mål som proffsboxare. Har inledde året med att ställa upp i tre tävlingar där han vann och imponerade med sin mogna boxningsstil. Zurab inspirerar andra i föreningen men också genom det arbete han gör på Araby park arena där han varje vecka håller boxningsträning för ungdomar i området.

Priset delas ut av Växjö kommun varje år och är på 10 000 kronor. Priset delas ut till en ung man eller kvinna som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 september 2020