Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Spolade isbanor redo för skridskoåkning

Det kalla vädret gör att det är möjligt för Växjö kommun att spola isar för skridskoåkning. Växjö kommun förbereder just nu 14 isbanor och flera av dem öppnar under helgen, 16-17 januari.

– Det ser ju ut att bli bra väder i helgen så det är extra roligt att kunna erbjuda möjlighet till smittsäker utomhusaktivitet framförallt för barn och unga. Innan vi började spola förankrade vi beslutet med bland annat smittskyddsläkare, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Växjö kommuns personal har under några dagar arbetat med att spola planerna, men det är först det senaste dygnet som temperaturen har varit optimal för att bygga på isarna och få dem åkbara.

– Ja, många längtar verkligen efter att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på isen. Därför skapar vi möjlighet för barn och unga kan komma ut och röra på sig, säger, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden

Antalet spolade isbanor gör att det går att åka skridskor utan trängsel och på ett säkert sätt, men Växjö kommun uppmanar till att tänka på följande:

  • Stanna hemma helt om du har symtom.
  • Tänk på att inte samåka till och från isen med personer du inte bor med.
  • Isytorna är främst för barn och yngre.
  • Håll avstånd både på och utanför isen.
  • Låna inte varandras utrustning.
  • Grillar, bänkar och annan utrustning som ställs ut vid isarna kommer att tas bort av kommunens personal och får hämtas av ägaren på vårt förråd.

Växjö kommun kommer att genomföra tillsyn på sina isar för att se att allt fungerar som det ska.

Det finns totalt 14 ytor som spolas för skridskoåkning runt om i Växjö kommun Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 20 januari 2021