Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun öppnar upp idrottsanläggingar för barn och unga

Från och med måndag 25 januari öppnar Växjö kommun upp sina idrottsanläggningar så att föreningar med verksamhet för barn födda 2005 eller senare kan boka inomhusanläggningarna igen.

– Det känns skönt att våra föreningar får möjlighet att köra igång med verksamhet inomhus för barn och unga som är födda 2005 eller yngre. Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridning gäller såklart fortfarande och vi uppmana alla att ta ansvar, säger Thomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

För personer födda 2004 eller tidigare är idrottsanläggningarna stängda minst till och med den 7 februari. Växjö kommun uppmanar föreningar med egna lokaler att följa ovanstående rekommendationer – att öppna upp verksamhet för medlemmar födda senast 2005 men fortsätta hålla stängt för äldre.

När det gäller yrkesmässig idrott gäller som tidigare eget ansvar för att sköta den på ett sätt som förhindrar smittspridning.

Araby park arena är fortfarande stängt som mötesplats men håller öppet för föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare.

Allmänhetens skridskoåkning och löpning på Arenastaden i Växjö håller fortsätt stängt men kommunen, föreningar och allmänhet spolar, vid gynnsamt väder, is för skridskoåkning på flera ytor runt om i kommunen.

Senast uppdaterad: 22 januari 2021