Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Klartecken för nya Räppevallen

Under gårdagskvällen, tisdagen den 16 februari, tog kommunfullmäktige beslut om att bygga nya Räppevallen med tre fotbollsplaner och en klubbstuga längst med Bergsnäsvägen vid Norra Bergundasjön i Växjö.

Med anledning av den planerade byggnationen av det nya akutsjukhuset i Räppe har Växjö kommun och Räppe GoIF tillsammans kommit fram till den nya placeringen i Växjö. Nu har kommunfullmäktige gett klartecken till att kommunen och det kommunala bolaget Vöfab kan starta projektering och byggnation av fotbollsplanerna och ett klubbhus.

- Den nya idrottsplatsen vid sjön skapar inte bara nya möjligheter för föreningslivet och Region Kronoberg utan det blir även en bra koppling till skolan i Bredvik. Med det framtida friluftsområdet i Bäckaslöv binds även stadens grönområden ihop på ett bra sätt, vilket även ligger i linje med kommunens grönstrukturprogram, säger Jon Malmqvist, (KD), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Räppevallen kommer att ha två fullstora fotbollsplaner och en mindre, en så kallad 7 mot 7-plan. Klubbhuset kommer att innehålla sex omklädningsrum, garage, förråd och kiosk.

Beslut om bygglov för fotbollsplanerna och klubbhuset ska upp i byggnadsnämnden den 25 februari. Efter besked om bygglov beräknas markarbetet påbörjas i april 2021. Allt planeras stå klart när fotbollssäsongen startar i april 2022.

Senast uppdaterad: 17 februari 2021