Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Simskola för ditt barn sommaren 2021

I sommar kan ditt barn lära sig att simma i kommunens simskola. Barn födda år 2015 får gå i simskolan kostnadsfritt. Simskolan kommer att vara i Växjö simhall och utomhus i de olika friluftsbaden i kommunen.

Sommarsimskolan 2021 arrangeras av Växjö simsällskap och den kommer att pågå i två olika perioder, från den 14 juni till 5 juli och från den 26 juli till 13 augusti. Det kommer att vara cirka 15 tillfällen varje period och undervisningen är 45 minuter varje gång.

Det går att välja mellan flera olika tider varje dag. Läs mer om de olika perioderna och på vilka platser simskolan finns på vår webbplats Länk till annan webbplats. eller på Växjö simsällskaps webbplats. Länk till annan webbplats.

Simskolan riktar sig främst till personer i åldrarna 6-20 år, men om det finns plats kan även 4-åringar och 5-åringar anmälas.

Anmälan

Från och med tisdag den 27 mars klockan 09.00 kan du anmäla ditt barn till sommarsimskolan. Vill du lämna en intresseanmälan till simskola vid utomhusbaden kan du göra det redan nu. Anmälan görs till Växjö simsällskap via deras bokningssida. Länk till annan webbplats.

Avgift

Deltagaravgiften är 500 kronor. Om det är två barn från samma hushåll som deltar är avgiften 300 kronor för det andra barnet. Ingen avgift utgår för ytterligare barn i samma hushåll. För barn som är födda 2015 är sommarsimskolan helt kostnadsfri.

Erbjudandet är en del av Växjö kommuns satsning för att öka vattenvanan hos de yngre barnen.

Senast uppdaterad: 20 april 2021