Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Beslut om matcher och tävlingar på grund av hög smittspridning i vårt län

Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten gick i onsdags ut med nyheten att barn och ungdomar ges möjlighet till enstaka matcher och tävlingar.

Då smittspridningen i Kronobergs län just nu är mycket omfattande har smittskyddsläkare tillsammans med oss kommuner i länet kommit fram till att detta inte är möjligt just nu. Smittspridningen bland ungdomar i åldrarna 14-19 år är mycket hög och vi ser även stor smittspridning i mellanstadieåldrarna.

Detta regionala beslut om att fortsatt inte tillåta matcher gäller till den 16 maj 2021 men kan komma att förlängas beroende på hur smittspridningen ser ut.

Det här gäller angående träning, minst fram till 16 maj:

  • Växjö kommun fortsätter att hålla alla kommunala inomhusanläggningar för idrotts- och fritidsverksamhet stängda – förutom för barn och unga födda 2002 eller senare. Precis som tidigare är yrkesmässig idrott undantagen.
  • Avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och liknande – även för barn och unga.
  • För personer födda 2001 eller tidigare gäller träning utomhus och i små grupper.

Vi uppmanar också alla att vara extra noga med att följa de rekommendationer som finns för träning och att fortsätta förhindra smittspridning genom

  • att inte samåka till och från träning
  • att inte dela utrustning som till exempel vattenflaskor
  • att undvika närkontakt
  • och att stanna hemma vid minsta symtom

Vi uppmanar föreningar med egna lokaler att följa samma riktlinjer som Växjö kommun och endast tillåta träning inomhus för barn och unga födda 2002 eller tidigare.

Senast uppdaterad: 30 april 2021