Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Hovshaga AIF beviljas lån till ny lokal och utomhusplaner

Kommunstyrelsen i Växjö sa i går ja till att låna ut nio miljoner kronor till Hovshaga AIF. Pengarna ska användas till bygge av ny klubblokal och två utomhusplaner för innebandy.
Ärendet behandlas i kommunfullmäktige den 18 maj.

Klubblokalen ska vara på 540 kvadratmeter och byggas i två plan. Planen är att den ska inrymma sex omklädningsrum, toaletter, materialrum, kansli, mötesrum, kök, tvättstuga, samlingssal och även en liten kiosk.

Klubben har också tänkt att bygga två utomhusplaner för innebandy, som ett led i att tillgängliggöra föreningens verksamhet för alla.

– Den här investeringen är viktig för föreningen, men den kommer också att göra det enklare för barn och unga att utöva idrott spontant vilket bidrar till folkhälsa och rörelseglädje samt underlätta den nödvändiga uppstarten av föreningslivet efter pandemin, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Den totala investeringskostnaden beräknas landa på 12 miljoner kronor. Föreningen går själva in med 2,4 miljoner kronor och ska aktivt arbeta för ytterligare extern finansiering genom sponsring et cetera.

Kultur- och fritidsnämnden kommer dessutom att bevilja ett extra stöd om 500 000 kr för att underlätta för föreningens nysatsning på Hagavallen.

– HAIF är en fantastisk breddförening med en stor och viktig verksamhet. Det känns bra att hjälpa till med deras satsning på framtiden, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Senast uppdaterad: 5 maj 2021