Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Lakers svenska mästare- så uppmärksammar Växjö kommun guldet

Ikväll tog Växjö Lakers sitt tredje SM-guld i ishockey efter ny vinst mot Rögle. Växjö kommun kommer under kommande dagar uppmärksamma guldet och laget på olika sätt.

SM-guld Lakers 2021

- Det är verkligen fantastiskt! Vi kan ju i år inte fira med stor fest för Växjöborna, men satsar på att hylla lagets fantastiska bedrift på andra sätt. Det ska synas i stan att vi är stolta över vårt guld-lag, säger Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö.

- Vi vill också efter denna otroliga säsong, uppmärksamma klubben i stort, även om guldlaget såklart är i fokus. Därför skänker vi 50 000 kronor till Växjö Lakers ungdomsverksamhet, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Växjö.

Något av det som händer i Växjö under kommande vecka är:

  • Växjö kommun överlämnar under onsdagen 12 maj en ”check” på 50 000 kronor till Växjö Lakers ungdomsverksamhet.
  • Fasaderna på flera byggnader i stan, samt fontänerna i Växjösjön och vid Konserthuset, lyses upp i orange.
  • ”Hockeyspelare” (kartongfigurer) sätts ut i city och på Grand Samarkand, där den som vill kan fotas som en Lakersspelare, och lägga ut bild på sociala medier med en hälsning till Växjö Lakers.
  • Grattis-hälsningar i orange på banderoller över Storgatan och på Båtsmanstorget. Samma budskap finns också på digitala skyltar och infartsskyltar runt om i staden.
  • Växjö Lakers anordnar i samarbete med Växjö kommun ett digitalt firande. Det går av stapeln onsdagen den 12 maj klockan 18.00 på Växjö Lakers Facebook Länk till annan webbplats. samt Youtube Länk till annan webbplats..
Senast uppdaterad: 10 maj 2021