Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Biblioteken, konsthallen och Det fria ordets hus öppnar igen

Från och med 1 juni öppnar biblioteken i kommunen, tillsammans med konsthallen och Det fria ordets hus. Öppningen sker utifrån rådande rekommendationer och till viss del med begränsad service på biblioteken.

Från 1 juni öppnar Växjö konsthall och Det fria ordets hus enligt ordinarie öppettider, men med ett begränsat antal besökare i lokalerna.

Samma dag öppnar även biblioteken runtom i kommunen, också enligt ordinarie öppettider men med ett begränsat antal besökare som kan vara i lokalerna samtidigt. På biblioteken kommer personal inte att hjälpa till vid datorerna, för att kunna hålla rekommenderat avstånd.

– Vi är glada att vi återigen kan hälsa besökare välkomna till våra bibliotek, konsthallen och Det fria ordets hus. Vi uppmanar alla besökare att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid symptom. På så vis kan vi göra den här öppningen på ett tryggt och smittsäkert sätt, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Även meröppet på Ingelstads bibliotek öppnar igen. Biblioteket på Tallgården håller fortsatt stängt på grund av renovering.

Senast uppdaterad: 31 maj 2021