Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Scensommar är tillbaka, om än i mindre skala

Scensommar är här igen med musik, dans, teater och stand-up. Med start i mitten av juli bjuder Växjö kommun in till 23 akter med 75 föreställningar på platser i hela Växjö kommun och delar av regionen.

– Även om vi kör i lite mindre skala i år så är konceptet det samma. Evenemangen är under bar himmel och med fri entré. I år har vi av förklarliga orsaker ett maxantal för varje evenemang och vi ser till att allt genomförs på ett säkert sätt, säger Therese Johansson, samordnare för Scensommar.

Scensommar är ett koncept som startades 2015 av Växjö kommun. Scensommar gästar inte bara stora scener, utan dyker gärna upp på mindre orter och på lite okonventionella spelplatser som hembygdsgårdar, idrottsplatser och bostadsområden. 2020 ställdes Scensommar in på grund av pandemin.

– Vi är otroligt glada över återigen kunna erbjuda gratis kulturevenemang under några sommarveckor. Många kommer att stanna på hemmaplan även den här sommaren, och detta sätter verkligen guldkant på hemestern, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsförvaltningen.

Scensommar innefattar även stängda föreställningar för barnverksamhet i regionen.

Sedan 2019 sker Scensommar i samarbete med Region Kronoberg, Alvesta kommun, Lessebo kommun, Ljungby kommun, Markaryds kommun, Tingsryds kommun, Uppvidinge kommun och Älmhults kommun

Programmet presenteras på upplev.vaxjo.se inom kort.

Senast uppdaterad: 4 juni 2021