Ny tillgänglighetsanpassad hundrastgård vid Trummen

Nu är den första tillgänglighetsanpassade hundrastgården i Växjö kommun invigd. Den ligger strategiskt placerad vid sjön Trummen på Teleborg och här kan människans bästa vän få hoppa och leka.

- Helt unik i sitt slag. Först i Sverige och kanske först i hela Europa, sa Sofia Stynsberg, ordförande i tekniska nämnden när hon invigde tillsammans med Pia Hammargren, ordförande i Funkiabator.

Den nya hundrastgården är byggd för att passa alla, även de som har begränsade rörelsemöjligheter och använder rullstol eller rollator.

Gården är inhägnad och indelad i två områden. För säker passage finns det en extra sluss in. Inne i gården finns det banor som gör det enklare att röra sig i området tillsammans med sin hund. Och för den fyrbente vännen finns det jordhögar, tunnlar, agiltyredskap och stenar att hoppa mellan

Det finns också ett campingbord där det är lätt att komma intill med rullstol och kanske ta en fika under tiden hunden leker.

Den nya hundrastgården är lätt att nå med bil. Det går att parkera vid Trummens parkering och ta sig dit från parkeringen

Hundrastgården har byggts upp i samarbete med Funkibator och Djurskyddet Kronoberg.

Läs mer information om inhägnade hundrastplatser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2021