Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Var med och fira OS-hjältarna i Linnéparken

Tisdagen den 17:e augusti klockan 18.00 bjuder Växjö kommun in till firande av OS-medaljörer, OS-finalister och guldtränare efter OS i Tokyo.

Guldmedaljören Daniel Ståhl, silvermedaljörerna Simon Pettersson och Anton Dahlberg, tränaren Vesteinn Hafsteinsson samt finalisterna Fanny Roos och Angelica Bengtsson kommer hyllas på scen. Melodifestivalvinnaren från Växjö, John Lundvik, står för musiken och idrottsprofilen Jonas Mellblom är kvällens konferencier.

Evenemanget som hålls i Linnéparken är kostnadsfritt, men måste förbokas. Max 1500 personer kommer komma in i parken på grund av rådande corona-restriktioner. Du bokar biljetter på Nortic och först till kvarn gäller. Länk till annan webbplats. Du bokar för max fyra personer och i parken får sällskap inte blandas. 

Växjö kommun sänder också evenemanget på kommunens Facebook-sida Länk till annan webbplats. så att alla som vill kan ta del av firandet digitalt. Länk till sändningen kommer också finnas här på Växjö kommuns webbplats under tisdagen.

- Det är med stolthet vi konstaterar att flera framgångsrika olympier har sin bas i Växjö, inte minst Daniel, Simon och tränaren Vesteinn som gjort Växjö till ett riktigt kast-Mekka. Och vi vill naturligtvis även uppmärksamma Anton som började sin seglarkarriär i Växjö, och friidrottarna Fanny och Angelica som tog sig till OS-final. Alla har gjort fantastiska prestationer och vi vet att många Växjöbor vill fira dem, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Det är väldigt roligt att det gått så bra för många som tränar här och det visar på att vi har väldigt fina träningsförutsättningar i Växjö. Det ska vi värna och utveckla, så att vi får se ännu fler mästerskapsmedaljer i framtiden, säger Tomas Ekelius, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Senast uppdaterad: 12 augusti 2021