Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun uppmärksammar Växjö Vipers historiska cupvinst

Söndagen 14 november spelar Växjö Vipers seriematch mot Dalen. Innan matchen kommer Växjö kommun uppmärksamma Växjö Vipers vinst i Svenska cupen och dela ut en check på 10 000 kronor till Vipers ungdomsverksamhet.

- Vipers är historiska första vinnare av Svenska cupen i innebandy. Det är en fantastisk prestation och än en gång lyfter Vipers idrottsstaden Växjö. På söndag hoppas vi att många kommer och hyllar lagets insats och vi vill då uppmärksamma klubben och ge 10 000 kronor till morgondagens innebandystjärnor säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Finalen i Svenska cupen spelades lördagen 6 november mot Pixbo och det blev en gastkramande match, där Växjö Vipers vände underläge till 5-5 vilket blev resultatet efter full tid. I förlängningen gjordes inga mål och till sist avgjordes matchen på straffar där Markus Jonsson satte den avgörande straffen.

- Det var olidligt spännande, precis som det ska vara. Men ett kämpaglödande Vipers vann till sist och visade verkligen varför de är ett av innebandy-Sveriges absolut bästa elitlag. Vipers har samtidigt en fantastisk bredd med tjejer och killar i alla olika åldrar i sin förening vilket är extra roligt, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef, kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö.

Matchen mot Dalen börjar klockan 16.30 och spelas i Fortnox arena.

Senast uppdaterad: 12 november 2021