Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Årets kulturnattsbild är skapad av Anders Dahlberg

Varje år skapas ett konstverk till Växjö kommuns evenemang Kulturnatten, för att lyfta fram lokalt konstnärskap och paketera Kulturnatten i en igenkänningsbar kostym. Bilden ska också representera det aktuella årets tema, som 2022 är Tillsammans. I år är det konstnären Anders Dahlberg som skapat bilden Kulturnatten 2022.

– Jag tror att vi behöver varandra mer än någonsin så här under pandemin och kulturen kan vara en tröst i tuffare tider, säger Anders Dahlberg om att jobba med temat Tillsammans.

Under kulturnatten kan Anders Dahlbergs bild och flera andra av hans verk ses på Växjö konsthall. I sitt verk skildrar Anders bekanta inslag från Växjö stad.

– Jag ville hitta saker som representerar Växjö för mig och fastnade för stadens offentliga konstverk. Jag valde ut bland andra Pissed Elin och Legend i glas. Det sitter också en berguv i ett träd där jag bor, då jag har suttit uppe på kvällarna och arbetat med bilden har dess hoande hållit mig sällskap, så den fick också vara med i kollaget, säger Anders Dahlberg som också fångar kulturnattens vimmel med detaljbilder av instrument och dansande människor.

Kulturnattsarrangörer som vill finnas med i kulturnattsprogrammet ska anmäla sina evenemang senast den 30 november. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 19 november 2021