Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Invigning av nya Räppevallen med aktiviteter och fotboll

Söndag 29 maj invigs nya Räppevallen i Växjö. Växjö kommun bjuder, i samarbete med idrottsföreningen Räppe Goif, in till en dag med aktiviteter och fotboll.

Program 29 maj:

11.00: Två ungdomsmatcher spelas av Räppe F-09/10 och P-10
13.00: Minicup dit Räppe P-16 bjudit in andra lag
14.30: Invigning av arenan med Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur – och fritidsnämnden och Jimmy Stark, ordförande i Räppe Goif
15.00: Räppe A-lag (herrar) möter IFK Hässleholm. Fri entré.

Under dagen finns också möjlighet till guidad tur runt anläggningen. För de yngre finns roliga tävlingar, chokladhjul med mera.

- Det känns fantastiskt roligt att vi nu har en ny fin idrottsplats i Växjö, där både föreningslivet och Pär Lagerkvist-skolan får möjlighet till rörelse, tävling och aktiviteter, säger Jon Malmqvist, (KD), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Om Nya Räppevallen

I februari 2021 tog kommunfullmäktige beslut om att bygga nya Räppevallen med tre fotbollsplaner och en klubbstuga längst med Bergsnäsvägen vid Norra Bergundasjön i Växjö. Bakgrunden är att ett nytt akutsjukhus i Räppe skulle innebära att nuvarande Räppevallen inte kunde vara kvar. Nya Räppevallen har två fullstora fotbollsplaner och en så kallad 7 mot 7-plan. Klubbhuset innehåller flera omklädningsrum, garage, förråd och kiosk.

Senast uppdaterad: 25 maj 2022