Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Ett redigt kalas med Anders Lundin och Vargas & Lagola

Lördagen 18 juni bjuder Växjö kommun in till Ett redigt kalas - Tack för du höll i och höll ut i Linnéparken och i city.

Kommunen vill med dagen rikta ett stort tack till alla invånare för allt som gjorts under coronapandemin.

Konferencier är artisten och programledaren Anders Lundin, känd från bland annat Svt:s Allt för Sverige och Allsång på Skansen. På kvällen klockan 19 står Vargas & Lagola, som i dagarna vann en grammis, på Linnéparkens scen.

- Vi vill visa vår uppskattning för allt kommuninvånarna gjort och avstått ifrån, under två tuffa pandemi-år. Växjöborna höll verkligen i, ut och ihop. Nu är det viktigt att hitta tillbaka till kulturupplevelser igen och den 18 juni vill vi uppmuntra, och påminna alla om, att vi nu kan uppleva saker tillsammans igen, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Det blir en fantastisk dag som också blir starten på sommarens Scensommar då det blir mängder av evenemang hela sommaren. Vargas & Lagola genomför enbart ett fåtal konserter, varav Växjö är en av platserna, vilket känns fint. Och det händer också saker i city för den lite yngre publiken. Ja, det är upplagt för fest hela dagen! säger Tomas Ekelius, förvaltningschef, kultur-och fritidsförvaltningen.

Aktiviteter i city

Under lördagen blir det flera aktiviteter runt om i Växjö city. Klockan 12 och klockan 14 uppträder teatersällskapet Big Wind med sin dansföreställning Hovet i Willans Park. Det planeras också för fler aktiviteter för barn.

Växjö kommun öppnar också upp Växjö kommunhus för allmänheten med rundvandringar under dagen.

Programmet i sin helhet kommer finnas på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats.

Om Vargas & Lagola

Vargas & Lagola består av Salem al Fakir och Vincent Pontare. Tillsammans framför de egen musik samt skriver och producerar musik till såväl egna projektet som till andra artister. De har bland annat skrivit musik åt artister som Avicii, Axwell Ʌ Ingrosso, Madonna, Veronica Maggio och Seinabo Sey. Duon gjorde sig kända för den bredare publiken som husband i SVT:s På spåret tidigare i år. Duon genomför endast ett fåtal spelningar under 2022.

Senast uppdaterad: 31 maj 2022