Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö vidare i kampen om SM-veckan

Idag presenterade Riksidrottsförbundet och Svt vilka fem städer de valt ut som kan få chansen att arrangera SM-veckan sommaren 2025 respektive 2026. Växjö är en av de fem utvalda.

Under SM-veckan genomförs svenska seniormästerskap i ett stort antal olika idrotter, i en och samma stad. De fem städer som gått vidare kommer nu att besökas av Riksidrottsförbundet och Svt. Beslut om vilka två städer som får arrangera SM-veckorna tas i november i år.

- Det känns väldigt bra att Riksidrottsförbundet och Svt sett Växjös stora styrkor och möjligheter och att de nu kommer på besök. Vi hälsar dem varmt välkomna och ser fram emot att visa upp staden och berätta om hur vi planerar att genomföra denna fantastiska idrottsfest, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Växjö kommun ansökte den 1 juni, tillsammans med kommunens destinationsbolag Växjö & CO, om att få stå värd för SM-veckan sommaren 2025 alternativt 2026. I Växjö föreslås tävlingarna gå av stapeln på Stortorget, Arenastaden och i och runt Växjösjön.

I ansökan lyftes olika aspekter till varför Växjö vore en mycket bra plats att anordna SM-veckan. Bland annat att föreningslivet är starkt, med aktiva föreningar inom flera av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund. Närheten mellan olika mellan arenor, mötesplatser, hotell och restauranger, där allt finns på 5–15 minuters promenadavstånd är en annan fördel, samt den samverkan som finns mellan många olika aktörer i kommunen.

Riksidrottsförbundets webbplats Länk till annan webbplats.

Arenastaden i Växjö.

Arenastaden i Växjö.

Senast uppdaterad: 16 juni 2022