Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Ingen muralmålning i år – ny vinnare kommer utses

Den muralmålning som planerats genomföras sommaren 2022 skjuts nu upp till sommaren 2023. Den konstnär som vann tävlingen kommer inte hinna genomföra konstverket i år och har heller inte möjlighet under nästa år. Därför ska nu juryn samlas för att få fram ett nytt konstverk till Norra järnvägsgatan.

- Det är tråkigt men vi vill inte pressa fram något nu. Tiden blir för knapp för att exempelvis se över bygglovet när motivet ändras och ge en ny konstnär en rimlig förberedelsetid. Nu ska juryn ses igen och utse en ny vinnare bland bidragen, säger Monica Skagne, kommunchef och medlem i juryn.

Tävlingen om att göra en muralmålning på en vägg på Norra järnvägsgatan har genomförts under våren. 108 bidrag kom in och bland dem valdes ett antal finalister och sedan en vinnare. Den första vinnaren drog sig ur efter att det visat sig att bilden inte var en originalmålning. Tvåan fick då frågan om att göra muralmålningen men har nu kommit fram till att tiden blir för knapp i år och kan inte heller nästa år på grund av andra åtaganden.

Senast uppdaterad: 29 juni 2022