Premiär för badplats där både människa och hund kan bada

I sommar kan du som hundägare ta ett dopp tillsammans med din hund vid kommunens badplats, Araby badplats 2, vid Helgasjön. Badplatsen ligger mellan Ryttartorpet och Araby badplats.

Araby badplats 2 är omgiven av härlig grönska och har en fin sandstrand. Vid badplatsen finns stora gräsytor för lek och solbad.

Bakgrunden till den nya badplatsen kommer från ett medborgarförslag om ett hundbad där människor och hundar kan bada tillsammans i flera timmar sommartid.

- Vi har de senaste åren fått in många önskemål från invånare som vill se ytterligare en badplats för hundar i Växjö. I naturreservatet Hovshaga har vi hittat denna lämpliga plats där hundar kan bada tillsammans med husse eller matte, säger Jessica Råhlin, fritidschef i Växjö kommun.

Även om badplatsen är till för hundar finns vissa trivselregler som ska följas. Hundar får bada i norra strandremsan och ska hållas kopplade på land. Hundägare har alltid ansvaret för sin hund, både på land och i sjö.

Fler badplatser för hundar i kommunen

I Växjö kommun finns nu totalt sex badplatser för hundar. Denna sommar har vi även skapat en hundbadplats vid Trummens södra del. Badplatsen ligger precis intill gångstråket, nära den populära hundlekplatsen i området. För hundägaren finns en sittbänk på platsen.

Hitta till den nya badplatsen vid Helgasjön. Länk till annan webbplats.

Hitta till den nya hundbadplatsen vid Trummen. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 8 juli 2022