Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Isak Hughes och Elenie Carlsson får Årets Tommy Svensson-pris

Isak Hughes och Elenie Carlsson heter de två ungdomar som i år tilldelas Tommy Svensson-priset, som uppmuntran och stöd i sina idrottskarriärer. Priset delas ut i samband med Östers match mot Brommapojkarna den 4 oktober på Visma arena.

Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande, andre vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna.

Motiveringarna lyder:

Isak Hughes, 17 år, IFK Växjö

Isak är en målmedveten och positiv kille som kämpat sig upp på Sverige-toppen i sin åldersklass i 100 och 200 meter sprint. Trots sin unga ålder har han en gedigen meritlista med bland annat tre guld, ett silver och ett brons i USM samt ett silver på UEM. Isak är en inspiration genom sitt sätt att alltid ge 100 procent på banan och inställningen att man aldrig ska ge upp.

Elenie Carlsson, 17 år, IFK Växjö

Elenie Carlsson räds inte en utmaning – hon tar sig an friidrottens tuffaste distanser och utmanar sig ständigt med nya grenar. Största bedriften hittills är SM-medalj i såväl lag som individuellt 2021 samt medalj på inomhus-SM 2022. Elenie är en engagerad medlem och ett föredöme såväl på banan som vid sidan av. Hon för dessutom sitt friidrottsintresse vidare till barn och unga genom att vara ledare i idrottsskolan.

Priset delas ut av Växjö kommun varje år och är på 10 000 kronor. Priset delas ut till en ung man eller kvinna som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott.

Senast uppdaterad: 16 september 2022