Eldningsförbud i Kronobergs län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extrem hög brandrisk i skog och mark.

Stäng meddelande

Filippa de Vos ny konsthallschef

Rekryteringen av ny chef för Växjö konsthall är klar – Filippa de Vos, idag intendent för pedagogik på konsthallen, har erbjudits och accepterat tjänsten. 

Konsthallen är en viktig plats i Växjö. Det är ett offentligt rum som genom konstens uttryck samtalar med människor om världen och vardagen. Det är en plats för mänsklighet, demokrati och respekt. Genom sitt starka engagemang för samtidsfrågor inom områden som jämställdhet, hållbarhet, och inte minst barn- och ungdomsfrågor, är Filippa de Vos därför väl lämpad att driva konsthallens arbete framåt.

– Med breda kunskaper, ett stort kontaktnät inom kommunal konstverksamhet, och förmåga till intressanta och banbrytande idéer och lösningar, kan Växjö konsthall under Filippas ledning på sikt utvecklas till en konsthall som inte finns någon annanstans, säger Nicolas Hansson, avdelningschef kultur och konst.

Filippa börjar sitt nya uppdrag den första april. Tjänsten som chef för Växjö konsthall är en tillsvidareanställning med chefsförordnande i fyra år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017